Ücretsiz Bulut Depolama Hizmeti Veren Siteler ve Verdikleri Alan Miktarları Nedir?

İnternet altyapılarının hızlanması, mobil cihazların artması ve teknolojinin hiç beklenmedik bir şekilde büyümesi veri depolama sorunlarının ortaya çıkmasına sebep oldu. Günümüzde çekilen binlerce fotoğraf cep telefonları hafızalarına sığmaz oldu. Microsoft, Google gibi firmalarda bu bulut depolama çözümlerine el atarak hem bireysel hemde kurumsal kullanıcılara depolama hizmeti sunmaya başladı. Hatta Google fotoğraflar için ücretsiz sınırsız alan verdi.

Ücretsiz Bulut Depolama Hizmeti Veren Siteler ve Verdikleri Alan Miktarları

Google Drive – 15 GB : Google, Drive ismini verdiği bulut depolama çözümü ile hame cep telefonlarında hemde bilgisayarlarda senkronize olan yazılımları ile otomatik yedek almanızı sağlıyor. Ücretsiz hesapta toplam 15 GB depolama sunan Google Drive kendi web sayfası üzerinden yönetilebiliyor. Hesap açmak için bir gmail adresiniz olması yeterli.

Dropbox – 2 GB : Dropbox pek çok yeni alınan cihazla birlikte gelen depolama çözümlerinden birisi. Onu bu kadar popüler yapan ise uygun fiyata depolama alanı sunması. Google Drive gibi bilgisayar ve mobil cihazları destekleyen Dropbox kullanıcılarına ücretsiz 2GB bulut depolama alanı vermekte.

Mega.nz – 50 GB : Bilişim sektöründe ismini çok fazla duyduğumuz Mega, daha önceleri megaload vb. siteleri ile dünya çapında tanınmış bir sistem haline geldi. Sahibinin hapse girmesi ve kanunlarda bulunan açıklardan birisi ile dışarı çıkması sonu hizmete soktukları Mega.nz bulut depolama servisi ücretsiz 50 GB depolama alanını kullanıcılarına veriyor. Tarayıcı eklentileri ve bilgisayar için yazılımı ile senkronize olabilen Mega Apple ve Android pek çok cihaz üzerinde kullanılabiliyor. Eğer 50gb bana yetmez derseniz Mega’nın sisteminde davetiye başı extra 10 gb, mobil uygulamasını yüklemede 15 gb, bilgisayar uygulamasını yüklemede extra 20 gb depolama alanı kazanabiliyorsunuz.

OneDrive –  15 GB : Microsoft firmasının bir ürünü olan OneDrive, Windows 10 ile birlikte hazır kurulu olarak gelmekte. Ücretsiz hesapta 15 gb depolama imkanı sunan OnDrive’ın Microsoft tarafındaki bir üst versiyonu Azure fakat Azure kurumsal firmalar tarafından tercih edilmektedir.

Box.com – 10 GB : Box.com’da bulut depolama hizmeti veren firmalardan en çok tercih edilenlerden birisi. 10 GB ücretsiz alan sunan Box’ta tek sıkıntı bir dosya en fazla 250 MB büyüklüğünde olabilir.

pCloud – 10 GB : pCloud son zamanlarda en çok çıkış yapan bulut servislerinden birisi. Özellikle ülkemizdeki kullanıcıları düşünerek Türkçe dil desteğini getirmesi ile birlikte 20 gb ücretsiz depolama alanı vermesi kullanıcıları kendisine çekmeyi başardı.  pCloud üzerinde de kazandırdığınız her referans ile 10 gb ek depolama alanı kazanabilirsiniz.

IDrive – 5 GB : Geniş ve kullanışlı dosya paylaşım seçenekleri sunan IDrive mobil ve bilgisayar uygulaması desteğini sunmakta. SQL server yedekleme ve pc imaj senkronizasyonu gibi kurumsal düzeye hitap eden özellikleride göz alıcı. IDrive’ın verdiği ücretsiz epolama alanı 5 GB.

Sync – 5 GB : Sync.com üzerinden hizmet veren bulut servisi modern arayüzü ile dünya çapında büyümeye başladı. Windows, Mac, iOS ve Android uygulamarı bulunen Sync toplamda 5 GB ücretsiz depolama alanı vermekte.

Bir Cevap Bırakın

E-mail adresiniz yayınlanmamaktadır.